Vijolica Neubauer, predsednica Ženskega lobija Slovenije (desno na fotografiji), in dr. Živa Humer, podpredsednica Ženskega lobija Slovenije, sta se med 8. in 10. junijem 2018 udeležili letne skupščine Evropskega ženskega lobija v Bruslju.

 

Generalna skupščina EWL je 8. junija 2018 izvolila članice Upravnega odbora za obdobje 2018-2020. Iz Slovenije sta bili izvoljeni Violeta Neubauer za članico in dr. Živa Humer za nadomestno članico.

 

Evropski ženski lobi je največje evropsko krovno združenje ženskih organizacij, njegova skupščina pa letno srečanje vseh nacionalnih koordinacij.

 

Kakšna je vloga lobija
Evropski ženski lobi je organizacija za feministično politiko in zagovorništvo, ki ima dve glavni vlogi. Prvič, lobira pri evropskih institucijah, vključno s Komisijo in parlamentom. Drugič, podpira feministične organizacije v državah članicah pri sodelovanju v vseevropskih kampanjah in lobiranju.

 

Kako je lobi strukturiran
Članice EWL spadajo v dve kategoriji: nacionalne koordinacije in vseevropske organizacije. Lobi sprejme eno nacionalno koordinacijo za vsako evropsko državo članico in prepusti feministkam v tej državi, da ustanovijo ali izberejo organizacijo, ki bo ta nacionalna koordinacija.
Vse nacionalne koordinacije so zastopane v upravnem odboru, ki se fizično sestane dvakrat letno, med temi sestanki pa deluje virtualno. Izvršni odbor se sestaja bolj redno. Sekretariat EWL ima sedež v Bruslju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LOKACIJA

Ženski lobi Slovenije

Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana

© 2024 Ženski lobi Slovenije. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka