Premislimo, preden obsodimo!

 

Sana Marin, finska predsednica vlade, je postala še en zgovoren primer, kako se predvsem od žensk na visoki politični funkciji pričakuje, da se bodo vedno in povsod vedle kot brezmadežne svetnice. Postala je tudi nov primer popolne izgube zasebnosti nas vseh, ne samo ljudi v politiki. Odrekajo ji pravico, da pije alkohol, pleše, poje in se smeje na zasebni zabavi, zaprti za javnost!

 

Pa saj vemo: ženske v politiki imamo prekratka krila, previsoke pete, čevlje neprimerne barve, preveč agresivno povemo, kar mislimo, preveč prisrčno objemamo svoje kolege in si z drzno držo lepih nog za govorniškim odrom pripisujemo moč, ki je v resnici nimamo. Kaj se sploh silimo v politiko in odžiramo prostor zares sposobnim moškim voditeljem! Berlusconijem, Hollandom, Trumpom, Johnsonom, če našim najbolj razvpitim domačim prvakom tokrat prizanesemo.

 

Pravica do odklopa pripada tudi političarkam na najvišjih položajih, dokler ostajajo v mejah zakona in s svojim sproščanjem v zasebnosti nikomur ne delajo nobene škode in pred razkritjem svoje udeležbe na zabavi ne bežijo po žlebovih.

 

Ženski lobi Slovenije

LOKACIJA

Ženski lobi Slovenije

Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana

© 2024 Ženski lobi Slovenije. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka