Zavod TRI sporoča:

 

V letošnjem letu praznujemo 10-letnico delovanja. V prvem desetletju delovanja smo na področju enakosti spolov:

  • Dosegle, da škofjeloška aleja postane Aleja zaslužnih Ločanov in Ločank. Na našo pobudo je postavljen doprsni kip v spomin na dosežke zdravnice dr. Marije Bračko, v lanskem letu pa je občinski svet potrdil še tri predloge postavitve doprsnih kipov v čast ženskam (prof. dr. Aleksandri Kornhauser Frazer, dr. Štefki Križnar, Katarini (Marija) Majhnič). Prva dva predloga je podal Zavod Tri.
  • Izvajamo programe za priseljene ženske v Škofji Loki, kjer ženske lahko najdejo varen, ustvarjalen prostor in dobijo glas v javnosti z razstavami in drugimi javnimi intervencijami. Slovenščine se je na Zavodu Tri od leta 2018 učilo 150 žensk. Življenje naše skupnosti delajo boljše, saj so med njimi negovalke, prodajalke, delavke, vzgojiteljice, umetnice, čistilke, kuharice, profesorice, odvetnice.
  • Uvedle in podprle delo dveh medkulturnih mediatork, ki lajšata delo zaposlenim v vzgojno-izobraževalnih, socialnih in zdravstvenih institucijah ter tistim, ki se slovenščine šele učijo. Medkulturni mediatorki delujeta od leta 2021.

Vsako leto pripravimo tudi intervencijo na javnem prostoru, ki opozarja na dosežke žensk. Letos bomo z rdečimi nageljni in QR kodami opremile stavbe v mestnem jedru Škofje Loke, ki so povezane s pomembnimi Ločankami. Pripravile smo strokovno vodenje in spletno mesto Pot Ločank.

 

Vabljeni, da se na Pot Ločank odpravite z nami, na javnem vodstvu, ki ga pripravljamo ob mednarodnem dnevu žensk (8. 3. 2024, ob 18. uri, Šolska ulica) ali pa se kadarkoli po tem datumu po poti odpravite sami.

 

Praznujte z nami. Veseli bova, če se boste za javno vodstvo prijavili do 7. 3. 2024 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

LOKACIJA

Ženski lobi Slovenije

Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana

© 2024 Ženski lobi Slovenije. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka